Įrašai

Visa Lietuva skaito vaikams - kas tai?

 

„Skaitykime vaikams 20 minučių per dieną. Kiekvieną dieną!"

 

Visa Lietuva skaito vaikams - tai nauja švietėjiška ir socialinė iniciatyva (Lietuvoje – nuo 2011 m.), ilgalaikis projektas, skirtas visos Lietuvos žmonėms, besirūpinantiems mūsų šalies ateitimi. Iniciatyva yra įgyvendinama Lietuvai pasirašius tarptautinę deklaraciją „All of Europe reads to kids“.

 

Ši iniciatyva:

skatina vaikų, paauglių ir suaugusiųjų ryšių stiprinimą, gerina vaikų emocinę sveikatą bei intelekto vystymąsi; skatina vaikus saugiai ir įdomiai augti; atkreipia visuomenės dėmesį į skaitymo balsu naudą, ragina skaityti vaikams balsu kasdien bent po 20 minučių; propaguoja skaitymo kultūrą šeimose, ugdymo įstaigose, bibliotekose, ragina vaikus bei jaunimą dalyvauti įvairiose skaitymo akcijose; kelia išsilavinimo bei pilnaverčio dalyvavimo edukacijos ir kultūros srityse kompetencijų lygį; prisideda prie individualios ir bendros gyvenimo kokybės.

 

Kuo inciatyva nauja?

 

„Visa Lietuva skaito vaikams“ – tai ugdymas skaitant. Iniciatyva siekiama atsigręžti į seną, patikrintą ugdymo metodą, t.y. vertingų knygų skaitymą balsu, atsižvelgiant į naujausias šios srities ekspertų įžvalgas, šiuolaikines skaitymo skatinimo priemones, tendencijas; Iniciatyva skatina suaugusiuosius domėtis skaitymo balsu metodika, didaktika ir praktika. Atsakingas skaitymas balsu kasdien vaiko malonumui – kokybiškai ir prasmingai praleistas laikas kartu, vaiko emocinės sveikatos garantas ir nepamainoma investicija į vaiko ateitį; Inciatyva siekia viešos diskusijos apie vertingų knygų skaitymą ir skaitymo balsu kultūros vietą šiuolaikinėje Lietuvoje.

 

RP

 

© 2012. Visos teisės saugomos. Mažojo Princo fondas